RGB Showverlichting

RGB Showverlichting
Filteren

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

 

 

RGB-showverlichting verwijst naar een type showverlichting dat gebruikmaakt van RGB-technologie om verschillende kleuren te creëren. RGB staat voor rood, groen en blauw, de drie primaire kleuren van licht. Door het combineren van deze drie kleuren in verschillende verhoudingen kunnen bijna alle andere kleuren worden geproduceerd.

RGB-showverlichting maakt gebruik van LED-lampen waarin drie afzonderlijke LED's zijn ingebouwd: een rode, een groene en een blauwe LED. Door de intensiteit van elke LED aan te passen, kunnen verschillende kleuren worden gecreëerd. Bijvoorbeeld, als de rode en groene LED's op volle intensiteit branden en de blauwe LED is uitgeschakeld, wordt er geel licht geproduceerd. Door de intensiteit van elke LED aan te passen, kunnen er oneindig veel kleurschakeringen worden gemaakt.

RGB-showverlichting biedt flexibiliteit en veelzijdigheid omdat het mogelijk is om elke gewenste kleur te selecteren en aan te passen tijdens een optreden of show. Dit wordt vaak gedaan met behulp van DMX-besturing, een communicatieprotocol dat wordt gebruikt om de verlichting aan te sturen en de kleuren, helderheid en andere parameters te regelen. Met RGB-showverlichting kunnen dynamische en kleurrijke lichteffecten worden gecreëerd die de sfeer van een optreden of show versterken en het visuele aspect van het evenement verbeteren.

Het gebruik van RGB-technologie heeft de mogelijkheden van showverlichting aanzienlijk vergroot, waardoor verlichtingsontwerpers een breed scala aan kleurencombinaties en effecten kunnen creëren om de gewenste visuele impact te bereiken.