Blog

 1. Wat is 3 Fase Rail Verlichting?

  Wat Is 3 Fase Rail Verlichting?

  Natuurlijk! Hier is een blog over "Wat is 3 Fase Rail Verlichting?".

  Titel: Alles wat je moet weten over 3 Fase Rail Verlichting

  Introductie:
  3 Fase Rail Verlichting is een veelgebruikte verlichtingsoplossing in commerciële en industriële omgevingen. Het biedt flexibiliteit, efficiëntie en een strakke uitstraling. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op wat 3 Fase Rail Verlichting precies is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt. 

  Inhoud:
  1. Wat is 3 Fase Rail Verlichting?
     - Uitleg van het concept en hoe het verschilt van traditionele verlichtingssystemen.

  2. Hoe werkt 3 Fase Rail Verlichting?
  Lees meer »
 2. Wat is een Tri-Proof LED / TL Armatuur IP65?


  Wat is een Tri-Proof LED / TL Armatuur IP65 en waar en wanneer wordt het gebruikt?

  Een Tri-Proof LED / TL Armatuur IP65 is een specifiek type verlichtingsarmatuur dat is ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende omgevingsomstandigheden, zoals vocht, stof en trillingen. Het is een duurzame en robuuste oplossing die vaak wordt gebruikt in veeleisende omgevingen waar bescherming tegen deze elementen essentieel is.

  Het IP65-classificatieniveau geeft aan dat het armatuur volledig stofdicht is en beschermd is tegen waterstralen vanuit alle richtingen. Dit maakt het geschikt voor gebruik buitenshuis, evenals in vochtige en natte omgevingen, zoals parkeergarages, fabrieken, magazijnen, tunnels en overdekte sportfaciliteiten.

  De voordelen van een Tri-Proof LED / TL Armatuur IP65 zijn onder andere:

  1. Water- en stofbestendigheid:

  Lees meer »
 3. Hoe produceren LED's licht?

  LED's, of Light Emitting Diodes, zijn een zeer populair type lichtbron geworden vanwege hun energiezuinigheid, lange levensduur en heldere lichtoutput. Maar hoe produceren LED's eigenlijk licht? In deze blog zullen we de basisprincipes van het functioneren van LED's bespreken en hoe ze licht genereren.

  Om te beginnen moeten we begrijpen dat LED's een halfgeleiderapparaat zijn. Dit betekent dat ze zijn gemaakt van materialen die elektriciteit kunnen geleiden, maar niet zo goed als metalen. De twee meest gebruikte halfgeleidermaterialen in LED's zijn galliumnitride (GaN) en galliumfosfide (GaP).

  Wanneer er elektrische stroom door een LED wordt gevoerd, wordt deze door de halfgeleider gestuurd. Dit veroorzaakt een proces dat bekend staat als "injectie van elektronen". Hierbij worden elektronen in het halfgeleidermateriaal geïnjecteerd en ontmoeten ze gaten (gebieden waar er geen elektronen zijn). Wanneer een elektron een gat ontmoet, valt het naar een lager energieniveau en

  Lees meer »
 4. Hoe werkt Solar Straatverlichting ?

  Solar straatverlichting is een vorm van verlichting die gebruikmaakt van zonne-energie om straten en andere buitenruimtes te verlichten. In deze blog gaan we dieper in op hoe solar straatverlichting werkt en welke voordelen het biedt ten opzichte van traditionele verlichtingssystemen.

  1. Zonnepanelen: Solar straatverlichtingssystemen zijn uitgerust met zonnepanelen die zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. Deze zonnepanelen bevatten fotovoltaïsche cellen die lichtenergie absorberen en omzetten in gelijkstroom.

  2. Batterijopslag: De opgewekte elektriciteit wordt opgeslagen in batterijen. Dit stelt het systeem in staat om ook 's nachts of bij bewolkt weer te functioneren, wanneer er geen zonlicht beschikbaar is.

  3. LED-verlichting: Solar straatverlichting maakt gebruik van energiezuinige LED-lampen. Deze lampen zetten de opgeslagen elektriciteit om in licht met behulp van halfgeleidermaterialen. LED's bieden een hoge lichtopbrengst en een lange levensduur, waardoor

  Lees meer »
 5. Wat betekent RoHS ?

  RoHS, wat staat voor "Restriction of Hazardous Substances", is een Europese richtlijn die de verkoop van elektronische en elektrische apparatuur met gevaarlijke stoffen beperkt. In de context van ledverlichting heeft RoHS grote gevolgen gehad, aangezien ledverlichting een belangrijk onderdeel is van de elektronische en elektrische industrie.

  De RoHS-richtlijn heeft geleid tot een beperking van het gebruik van zes gevaarlijke stoffen in elektronische en elektrische apparatuur, waaronder ledverlichting. Deze zes stoffen zijn lood (Pb), kwik (Hg), cadmium (Cd), hexavalent chroom (Cr6+), polybroomdifenylethers (PBDE's) en polybroombifenylen (PBB).

  Lood en kwik worden vaak gebruikt in elektronica en elektrische apparatuur vanwege hun elektrische en fysieke eigenschappen, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en milieu. Cadmium is een kankerverwekkende stof die schade kan toebrengen aan de nieren en longen. Hexavalent chroom is giftig voor de mens en kan

  Lees meer »
 6. Wat is LED en wat zijn de voordelen?

  Wat zijn LED's eigenlijk? Wat zijn de voordelen van LED's? Waarom zou je LED kopen?
  Lees meer »
 7. Wat is CRI bij Led verlichting?

  Wat is CRI bij LED-verlichting?

  CRI staat voor "Color Rendering Index" en het is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van LED-verlichting. CRI is een maat voor hoe goed een lichtbron de kleur van objecten weergeeft in vergelijking met een referentielichtbron. Een hogere CRI-waarde betekent dat het licht de kleuren van objecten beter zal weergeven dan een lichtbron met een lagere CRI-waarde.

  In de wereld van LED-verlichting is CRI belangrijk omdat LED's van nature een beperkt spectrum van licht produceren. Dit kan leiden tot een vervorming van kleuren en het is belangrijk om een CRI-waarde te hebben die zo hoog mogelijk is om kleurvervorming te minimaliseren.

  De CRI-waarde wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100, waarbij 0 het slechtste is en 100 het beste. Een CRI-waarde van 80 of hoger wordt over het algemeen beschouwd als goed en wordt aanbevolen voor de meeste toepassingen.

  Maar waarom is CRI zo belangrijk? Als u bijvoorbeeld een kledingwinkel

  Lees meer »
 8. Wat is Veiligheidsglas?

  Wat is veiligheidsglas bij LED-verlichting?

  Veiligheidsglas is een type glas dat wordt gebruikt bij LED-verlichting om het risico op letsel te verminderen. Het wordt ook wel gehard glas genoemd en is vier tot vijf keer sterker dan gewoon glas. Het glas wordt behandeld met een speciaal proces waarbij het wordt verwarmd en snel wordt afgekoeld om het sterker te maken.

  Waarom is veiligheidsglas belangrijk bij LED-verlichting? LED's produceren warmte en als ze niet goed worden gekoeld, kan het glas breken. Als dit gebeurt, kunnen de scherven gevaarlijk zijn en letsel veroorzaken. Veiligheidsglas helpt dit risico te verminderen door het glas sterker te maken en te voorkomen dat het in scherven breekt.

  Veiligheidsglas wordt ook gebruikt bij LED-verlichting die wordt gebruikt in omgevingen waar het risico op breuk groter is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in sportfaciliteiten, waar de LED-verlichting kan worden geraakt door objecten zoals ballen of sportartikelen.

  Lees meer »
 9. Wat is 1 fase Rail Verlichting?

  Wat is 1 fase Rail Verlichting? Een gids voor toepassingen en voordelen

  1 fase rail verlichting is een flexibel en veelzijdig verlichtingssysteem dat populair is in zowel commerciële als residentiële omgevingen. Het bestaat uit een geleiderail waarop individuele armaturen kunnen worden geplaatst en verplaatst. Maar wat maakt 1 fase rail verlichting zo speciaal en waar wordt het gebruikt?

  In deze blogpost gaan we dieper in op 1 fase rail verlichting en bespreken we de toepassingen en voordelen ervan. We zullen ook kijken naar situaties waarin dit verlichtingssysteem bijzonder effectief is en waarom het de voorkeur verdient boven traditionele verlichtingsopties.

  1. Wat is 1 fase rail verlichting?
  1 fase rail verlichting is een systeem waarbij armaturen worden bevestigd aan een elektrische geleiderail. Deze rail fungeert als een stroomtoevoer en maakt het mogelijk om de armaturen op verschillende punten langs de rail te plaatsen en te verplaatsen. Het systeem maakt

  Lees meer »
 10. Wat is een Dimbare LED High Bay UFO?

  Deze blog behandelt het onderwerp "Wat is een dimbare LED High Bay UFO en waar wordt het gebruikt?". Een dimbare LED High Bay UFO is een krachtige en energiezuinige verlichtingsoplossing die speciaal is ontworpen voor gebruik in grote ruimtes zoals magazijnen, fabriekshallen en sportfaciliteiten. Het onderscheidende kenmerk van een dimbare UFO is de aanwezigheid van een extra kabel waarmee de verlichting gedimd kan worden. Hierdoor kan de gebruiker de helderheid van de verlichting aanpassen aan de specifieke behoeften en voorkeuren.

  Het dimmen van een UFO is optioneel. Als de extra dimkabel niet wordt aangesloten, functioneert de UFO als een normale niet-dimbare lamp. Dit biedt flexibiliteit aan de gebruiker, omdat de UFO kan worden aangepast aan verschillende lichtomstandigheden en situaties. Bijvoorbeeld, in ruimtes waar fel licht nodig is voor taken die veel precisie vereisen, kan de UFO op volle helderheid worden gebruikt. Aan de andere kant kan de helderheid worden verminderd

  Lees meer »
Pagina