VERZENDING

VERZENDING Elke levering vertrekt vanuit

Ons bedrijf heeft drie warehouses in Europa, gevestigd in België, Polen en Spanje. Deze strategisch gekozen locaties stellen ons in staat om efficiënte en snelle leveringen binnen Europa te verzorgen.
Bij elk product in ons assortiment staat de geschatte levertijd vermeld.
Dit stelt onze klanten in staat om te zien wanneer hun bestelde product geleverd zal worden nadat ze de bestelling hebben geplaatst.
De levertijd kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het afleveradres, de beschikbaarheid van het product en eventuele externe omstandigheden, zoals feestdagen of onvoorziene vertragingen in de verzending.We streven ernaar om de bestellingen zo snel mogelijk te verwerken en te verzenden, met als doel de klanttevredenheid hoog te houden.
We maken gebruik van betrouwbare verzendpartners en logistieke dienstverleners om ervoor te zorgen dat de producten veilig en op tijd bij onze klanten worden afgeleverd.Dankzij onze aanwezigheid in verschillende Europese landen kunnen onze klanten profiteren van een efficiënte distributie en kortere levertijden.
Dit zorgt voor een vlotte en aangename winkelervaring, waarbij onze klanten kunnen rekenen op een tijdige levering van hun bestelde producten.
De levertijd is gemiddeld 2-3 werkdagen.


TRANSPORTSCHADE
Het kan voorkomen dat er schade aan de buitenzijde van de verpakking van een pakket wordt waargenomen wanneer het bij u wordt afgeleverd. In een dergelijk geval raden wij aan om direct actie te ondernemen om de situatie op te lossen.
Ons advies is om met de chauffeur te overleggen en het pakket in zijn bijzijn te controleren op eventuele schade aan de producten zelf.
Dit is van belang om een nauwkeurig beeld te krijgen van de omvang van de schade.
Indien de chauffeur weigert om het pakket samen met u te inspecteren, adviseren wij om het pakket te annuleren en terug te geven aan de chauffeur.
Daarnaast is het essentieel om foto's te maken van de schade aan de verpakking en de producten.
Dit vormt belangrijk bewijsmateriaal dat nodig is voor het indienen van een claim bij de transporteur.
Gelieve deze foto's te e-mailen naar
info@dimay.com, zodat wij het probleem kunnen documenteren en de verdere stappen kunnen ondernemen om het probleem op te lossen.
Wij begrijpen dat transportschade zeer vervelend is en streven ernaar om u zo snel mogelijk te helpen.
Door de genomen maatregelen kunnen wij het proces van het indienen van een claim versnellen en ervoor zorgen dat u een passende oplossing ontvangt, zoals een vervangend product of compensatie voor de geleden schade.
Uw tevredenheid als klant staat bij ons centraal, en wij zullen ons uiterste best doen om het probleem naar tevredenheid op te lossen.

Als het pakket aan de buitenkant geen schade vertoont, maar de producten binnenin de doos wel beschadigd zijn, hebben we de volgende gegevens van u nodig:

  1. Uw bestelnummer.
  2. De trackingnummers van DPD of andere transporteurs.
  3. Een duidelijke omschrijving van de inhoud van het pakket.
  4. Een foto van de volledige buitenkant van het pakket met het pakketlabel.
  5. Een foto van het geopende pakket, genomen van bovenaf, waarbij zowel de inhoud als de beschermende binnenverpakking duidelijk zichtbaar zijn.
  6. Een foto waarop het volledige beschadigde artikel zichtbaar is.
  7. Een detailfoto van de schade aan het artikel.
Voor vragen of verdere assistentie kunt u altijd mailen na info@dimay.com.

RETOURNEREN

Als u uw bestelling wilt retourneren omdat het bestelde product niet aan uw verwachtingen voldoet, dient u ons hiervan binnen 7 dagen na ontvangst van het artikel per e-mail op de hoogte te stellen. Vergeet niet het ordernummer en de reden van retourzending te vermelden. Indien het product beschadigd of gebroken is aangekomen, valt dit onder de garantie.
Indien u één product heeft besteld dat niet voldoet, kunt u dit product kosteloos retourneren. Indien er meerdere producten teruggestuurd moeten worden, brengt Dimay een toeslag van 25% in rekening.
Het pakket dient in de originele verpakking te worden teruggestuurd, samen met een retourformulier dat u van onze klantenservice heeft ontvangen.
Indien het retourformulier niet bij het pakket zit, kunnen wij uw retourzending niet verwerken.
Zodra wij het retourpakket hebben ontvangen en gecontroleerd, ontvangt u binnen drie werkdagen een terugbetaling voor het aankoopbedrag. Houd er rekening mee dat de verzendkosten voor de retourzending voor uw eigen rekening zijn en dat de retourkosten niet worden terugbetaald.